De Boezels

Jeugdvereniging Westerbeek

Boezelpronkzitting

Wat de volwassenen kunnen, kunnen wij ook... dus elk jaar staat er tijdens het carnavalsseizoen weer een Boezelpronkzitting op het programma. Met deze afsluitende pronkzitting op zondag laten de kinderen van het Tusriek zien wat zij allemaal ten tonele kunnen brengen.
 
Tijdens de Boezelpronkzitting wordt de jeugd- prins en prinses op ludieke wijze bekend gemaakt, welke samen met het 'grote' prinsenpaar de scepter zwaaien over het Tusriek gedurende de carnaval. Daarnaast wordt ook de 7 koppige raad bekend gemaakt.
Zowel de jeugd- prins en prinses als de raad van 7 kunnen naast de Boezelkinderen ook kinderen zijn die niet bij de Boezels zitten, maar wel op de basisschool in Westerbeek. Hoe je je hiervoor op kunt geven wordt elk jaar rond carnavalstijd bekend gemaakt.

Elk jaar zit de pronkzitting bomvol met dansjes, toneelstukjes, buuts, de minidansmarietjes, het stief kwartierke de dansmarietjes en het optreden van de Boezelleiding.


Alle kinderen van Westerbeek in de basisschool leeftijd oefenen elk jaar weer flink om tijdens de pronkzitting iets geweldigs neer te zetten, wat elk jaar weer lukt! Maar optreden zonder publiek is niet leuk. Dus komt u ook? Dit jaar vindt de Boezelpronkzitting plaats op 10 februari 2019.